Suomentajille kiitos!

Kiitos ahkerien ja taitavien suomentajien kirjabloggarin lukukesä on taas turvattu! Kuvassa on osa romaaneista, joiden parissa vietän lomani.

P1000172

Tänä kesänä luen suomennoksena ainakin Munroa, Jonesia, Knausgårdia, Doerria, Mannia – ja parhaillaan Kertésziä. Aion nauttia näistä kirjoista sen lisäksi että kirjoitan niistä kirjallisen arvion.

Tänä(kin) kesänä kirjapinoni koostuu enimmäkseen käännösromaaneista. Ilman Kristiina Rikmania, Marianna Kurttoa, Katriina Huttusta, Hanna Tarkkaa, Kai Kailaa ja Outi Hassia olisin pulassa. Toki voisin joitakin romaaneja lukea alkukielelläkin, mutta silloin lukukokemus olisi hyvin erilainen ja työläämpi eikä palvelisi lomailua. Lomalla on tärkeää nauttia ja voida lukea kirjallisuutta omalla äidinkielellä.

Kiitos siis kaikki suomentajat, jotka olette sulostuttaneet Yökyöpelin elämää monilla suomennoksillanne maailmankirjallisuuden klassikoista vuosien varrella. Teitä on monia, ja kaikille teille toivotan hyvää ja aurinkoista kesää 2015!

*****

Lopuksi aion kyllä suositelta yhtä kotimaistakin kesäkirjaa, nimittäin kirjabloggari-kollega Karoliina Timosen Kesäinen illuusioni -romaania. Timosen kesäromaani johdattaa lukijat kesäiseen, mutta psykologisesti tiiviiseen tunnelmaan Saimaan rannalla. Kuvassa kirjailija kertoo kirjansa syntyvaiheista kirjansa julkistamistilaisuudessa Uunisaaressa 6. kesäkuuta.

Kesäinen illuusio on kirjakesän 2015 must! Jo jännittävä kansi on niin taitavasti suunniteltu, että silmä siinä lepää. Kiitos kirjasta, Karoliina!

P1000126

P1000116

Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Suomentajille kiitos!

  1. Taija Mård sanoo:

    Poikkeuksellista, että muistat kirjallisuuden suomentajia! Hienoa, kiitos ja valoisaa kesää:-)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s