Yökyöpeli hapankorppu lukee
Night Owl’s Bookshelf

Blogistania äänestää vuoden 2016 parhaista kirjoista

Suomalainen kirjallinen blogosfääri järjestää vuosittain tammikuussa Blogistanian, äänestyksen parhaista edellisenä vuonna Suomessa julkaistuista kirjoista neljässä eri kategoriassa. Kateogoriat ovat Finlandia, Globalia, Tieto ja Kuopus.

Tässä Yökyöpelin valinnat vuoden 2016 parhaiksi kirjoiksi kahdessa kategoriassa:

Globalia

  1. Helen MacDonald: H niin kuin haukka 3 pistettä

 2. Elena Ferrante: Loistava ystäväni 2 pistettä

 3. Jonas Hassen Khemiri: Kaikki se mitä en muista 1 piste

Finlandia

  1. Riitta Jalonen: Kirkkaus 3 pistettä

 2. Anna-Kaari Hakkarainen: Kristallipalatsi 2 pistettä

 3. Tommi Kinnunen: Lopotti 1 piste

Huomaan, että Yökyöpelin vuosi 2016 oli taas käännöskirjapainotteinen. Toki Yökyöpeli luki myös tietokirjoja, mutta ei blogannut niistä, joten ne eivät sääntöjen mukaan ole äänestyskelpoisia. Esimerkiksi Hanna Weseliuksen Alma! oli Yökyöpelin mielestä merkittävä kotimainen esikoinen ja olisi ansainnut pisteitä Finlandia-kategoriassa, jos siitä olisi Yökyöpelin blogaus olemassa. Mutta ei siis ole, vaikka kirjaa olen kommentoinutkin muissa postauksissa.

***

Äänestyksen tulokset julkaistaan kunkin kategorian emäntäblogissa (ks. linkit alla) lauantaina 28.1.2017. 

Blogistanian Finlandia 2016
Blogistanian Finlandia 2016 -palkinto nostaa esille bloggaajien arvostamia kotimaisia kirjoja. Äänestys koskee vuonna 2016 Suomessa julkaistua suomen-, ruotsin- ja saamenkielistä kaunokirjallisuutta. Ehdolle saa asettaa romaaneja, novellikokoelmia ja runokokoelmia sekä sarjakuvia.
Finlandiaa emännöi Lukutoukan kulttuuriblogi.
Blogistanian Globalia 2016
Blogistanian Globalia 2016 -palkinto nostaa esille bloggaajien arvostamia käännöskirjoja. Äänestys koskee vuonna 2016 Suomessa julkaistua, suomeksi, ruotsiksi tai saameksi käännettyä, alun perin ulkomailla ilmestynyttä kaunokirjallisuutta. Ehdolle saa asettaa romaaneja, novellikokoelmia, runokokoelmia ja sarjakuvia.
Globaliaa emännöi Yöpöydän kirjat -blogi.
Blogistanian Kuopus 2016
Blogistanian Kuopus 2016 -palkinto nostaa esille bloggaajien arvostamia lasten- ja nuortenkirjoja. Äänestys koskee vuonna 2016 Suomessa julkaistua suomen-, ruotsin- ja saamenkielistä sekä näille kielille käännettyä lasten- ja nuortenkirjallisuutta. Ehdolle voi asettaa kustantajien lasten- ja nuortenkirjoiksi määrittelemiä teoksia: romaaneja, novellikokoelmia, runokokoelmia ja sarjakuvia. Lasten tietokirjoista äänestetään Blogistanian Tieto -kategoriassa.
Blogistanian Kuopusta emännöi Notko, se lukeva peikko -blogi.
Blogistanian Tieto 2016
Blogistanian Tieto 2016 -palkinto nostaa esille kirjabloggaajien arvostamia tietokirjoja. Äänestys koskee kotimaisia vuonna 2016 julkaistuja tietokirjoja sekä vuonna 2016 suomeksi, ruotsiksi tai saameksi käännettyä tietokirjallisuutta. Ehdolle saa asettaa tietokirjallisuuden lisäksi myös esseekirjallisuutta, elämäkertoja, asiaproosaa, pamfletteja ja erilaisia oppaita. Myös lasten tietokirjoista äänestetään tässä kategoriassa.
Blogistanian Tietoa emännöi Kirjakaapin kummitus -blogi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: