Yökyöpeli hapankorppu lukee
Night Owl’s Bookshelf

Anniina Tarasova: Kuoleman kulissit

Anniina Tarasova: Kuoleman kulissit
Gummerus 2020

Jos et vielä ole tutustunut Anniina Tarasovan dekkareihin, tee se nyt. Ihan vain sen takia, että Tarasova kirjoittaa hyvin ja toiseksi: Pietari dekkarin tapahtumapaikkana on kiinnostava. Kolmanneksi: venäläinen työelämä se vasta kiinnostavaa onkin.

Jo Tarasovan ensimmäinen teos Venäläiset tilikirjani koukutti. Tässä itsenäisessä jatko-osassa Reija Wren jatkaa bisneksessä, joka sijoittuu Pietariin. Välillä (melko luontevasti) Tarasova esittelee jonkin venäläisen elämäntavan tai venäjän kielen sanan. Minulle tämä sopi, koska tunnen venäläistä yhteiskuntaa huonosti, eivätkä jotkut jutut olisi auenneet ilman wikipediamaista selitystä.

Tästä postauksesta puuttuu alun sitaatti, koska Kuolema kulisseissa piti jo palauttaa kirjastoon. Suosittelen silti kaikille tätä, koska Anniina Tarasova kirjoittaa napakasti, ja hänen luomansa henkilöhahmo Reija Wren on sopivan särmikäs päähenkilöksi.

Olen toistellut varmaan jokaisessa dekkaripostauksessani, etten lue dekkareita kovinkaan paljon. Nyt alkaa näyttää siltä, että olen sittenkin löytänyt taas muutaman lempidekkaristin, joilta odotan mielelläni uutta. Onhan tuossa kirjaston pinossa jo uusi Elly Griffithsinkin Ruth Galloway.

PS Anniina Tarasovan omassa blogissa asiaa muun muassa työelämästä.

2 vastausta artikkeliin “Anniina Tarasova: Kuoleman kulissit”

  1. Hei! Kiitos vinkistä, otetaan lukuun 🙂 Vinkkaan takaisin, että jos et ole vielä tutustunut Louise Pennyn dekkareihin, niin suosittelen niitä lämpimästi. Kerronta on hieman Elly Griffithsmäistä siinä mielessä, että ihmis- ja ihmissuhteiden kuvaus on isommassa osassa kuin murhalla mässäily.

    1. Hei Pirja! Kiitos itsellesi vinkistä, tutustun Louise Pennyyn! Mukavaa viikon alkua! T. Arja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: