Yökyöpeli hapankorppu lukee
Night Owl’s Bookshelf

Joonas Konstig: Vuosi herrasmiehenä

Joonas Konstig: Vuosi herrasmiehenä. Vihreätukkainen punkkari opetteli miehisiä hyveitä
WSOY 2017 (BookBeat)
Äänikirja. Lukija Tuomas Tulikorpi

Vuosi herrasmiehenä ei sovi vain herrasmiehiksi haluaville, vaan ihan kaikille hyviä tapoja ja luonteen kehittämistä kaipaaville.

Joonas Konstigin Vuosi herrasmiehenä oli riemastuttava lukukokemus, tai pitäisi varmaan sanoa kuuntelukokemus. Työmatkoilla kuunneltuna tämä toimi, joskin lukija olisi voinut tarkistaa etikettiin vahvasti pohjautuvan kirjan sanaston ääntämisohjeet etukäteen. Jossain vaiheessa myös suomenkielisten sanojen painotus kävi hermoille. Silti lukija sopi minusta hyvin tähän kirjaan.

Aion hankkia tämän kirjan painettuna, koska se toimii hyvänä lähdeteoksena omassa kirjahyllyssä. Ja koska tunnistin kirjoittajan omaksi alter egokseni. Minäkin olen itsekäs ja töykeä, en mitenkään hyväluonteinen ihminen.

Parasta kirjassa onkin itseironia, mutta myös se, että kirja on enemmän kuin hyvän käytöksen kirja. Se menee etiketin ja kasvatuksen juurille, suhteuttaa hyvää käytöstä luonteen (engl. character) jalostamiseen. Tarpeellinen kirja tänä aikana.

Kertoja opettelee herrasmieheksi vuoden ajan ja tekee sen paneutuen: hän käy niin rugby- kuin miekkailutreeneissä, mutta osallistuu myös vapaaehtoistyöhön ja vaimonsa hemmotteluun. Kertojan perhe kertoo, kun herrasmies ei kotona oikein onnistu.

En pysty tähän siteeraamaan mitään, koska ei ole sitä  p a i n e t t u a  kirjaa tässä! Mutta käyn ostamassa sen ensi tilassa.

Vahva suositus.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: