Yökyöpeli hapankorppu lukee
Night Owl’s Bookshelf

Emma Hooper: Etta ja Otto ja Russell ja James

nayttokuva-2017-02-18-kello-19-59-21

Emma Hooper: Etta ja Otto ja Russell ja James
Suom. Sari Karhulahti
Gummerus 2015

Me kaikki pelkäämme suurimman osan aikaa. Elämä olisi latteaa, ellemme pelkäisi. Pelkää ja kohtaa pelkosi. Yhä uudelleen. Mutta älä unohda, kuka olet.

Paljon lukevana harvoin törmää kirjaan, josta ei tiedä mitään lukemisen aloittaessaan. Nyt pääsi käymään näin. Olipa kiva kokemus tämäkin.

Muistan parin vuoden takaa Emma Hooperin Helsinki Litissä, mutta en kuunnellut koskaan hänen haastatteluaan. Jostain kummasta syystä olin yhdistänyt tämän romaanin Lontoon Bloomsbury-ryhmään, mutta kävi ilmi, että mitään yhtäläisyyttä ei ollutkaan. (Olikohan syynä se, että nimessä on Russell ja Bloomsburyssa on Russell Square, jossa olen ollut useasti lukemassa.)

Joka tapauksessa romaanin miljöö onkin ihan muualla, valtameren takana Kanadassa. Toki myös toisen maailmansodan aikana Euroopassa, mutta pääosin kirjeissä ja matkoilla.

Päähenkilöistä yksi on kojootti. Ja yksi muistisairas. Ja yksi rakastaa toista, joka rakastaa toista. Ja niin edelleen.

Alun sitaatti on Etan kirjeestä sotaan joutuneelle Otolle. Sotaan meni miehiä, joista osa ei palannut takaisin, ja osa palasi mieleltään hajonneina.

Suosittelen kirjaa, vaikken oikein osaa siitä mitään kirjoittakaan. Pidin romaanista kyllä. Jääköön tämä postaus näin lyhyeksi, niin en tule myöskään paljastaneeksi liikaa. Tämä romaani pitää lukea ilman ennakko-odotuksia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: