Yökyöpeli hapankorppu lukee
Night Owl’s Bookshelf

Kirjanrakastajan taivas

Tunnelmia Helsingin kirjamessuilta 2016 kuvina:

p1030194

Pinossa olevat kirjat hankin omakseni tänään. Helen MacDonaldin H niin kuin haukka
-romaanin olen jo lukenut, mutta nyt halusin kirjan ihan omaksi. Sekä suomalainen kovakantinen että englanninkielinen pokkaripainos ovat kauniita myös esineinä. Siksi haluan omistaa ne itse.

img_8686

p1030134p1030138

Tiivis mutta antoisa messuvisiittini alkoi lounaalla Kirjakahvilassa ja samalla lempisarjakuvani, Nyt.fi:ssä julkaistavan Fok_it-sarjakuvan parissa. Joona Rinta-Kanto kertoi muun muassa Säihkyturpan ja Peten syntymästä.

 p1030144

Kirjakahvilan seinällä oli kirjailijoiden sitaatteja.

p1030165

Kirjakahvilasta kiirehdin itselleni päivän tärkeimpään sessioon eli messujen Kristallipalatsi-lukupiiriin. Kustantaja Hannu Harju toimi moderaattorina, ja Anna-Kaari Hakkaraista ja lukijoita oli ilo kuunnella. Väkeä oli harmittavan vähän, mutta keskustelu eteni sitäkin antoisampana. Kirja on minulla vielä kesken, joten palaan siihen seuraavassa postauksessani.

p1030172

Tämän vuoden ehkä vaikuttavin lukemani romaani on Ljudmila Ulitskajan Daniel Stein. Tässä niitä pinossa Siltalan osastolla.

p1030160

Jukka Viikilän Akvarelleja Engelin kaupungista on hieno fiktiivinen teos Helsingistä. Viikilää haastattelee kirjailija Anna Kortelainen, joka kysyi kirjailijalta, mitä mahtaisi Engel tuumia tämän päivän Helsingistä. Viikilä arveli, että Engel ihmettelisi suunnittelemiensa rakennusten olevan yhtä pystyssä. Engelhän teki työtään aikana, jolloin Helsinki käytännössä tuhottiin ja rakennettiin uudelleen.

p1030173Pegasos valvoo S&S:n osastolla Peter Sandströmin kehuttua Laudaturia.

p1030175

Oman messupäiväni päätti Juhani Rekolan postuumin esseekokoelman toimittajan Heimo  Hatakan ja Antti Nylénin keskustelu esseistiikasta. Sen tunnistaa kuulemma siitä, että se erottautuu journalistiikasta ja tietokirjallisuudesta. Hyvä määritelmä. Juhani Rekolasta olen kuullut ennenkin, mutta en ole lukenut vielä mitään häneltä.

p1030184

Haastattelujen välissä ehdin katsella kirjapinoja eri kustantajien osastoilla ja törmätä tuttuihin.

p1030143

Väkeä oli paljon, tunnelma kuuma ja happi lopussa (ilmastointi ei tuntunut toimivan hyvin). Osa kiinnostavista haastatteluistakin oli (taas) päällekkäin. Silti kirjamessut ovat kirjanrakastajan taivas – joka ikinen vuosi.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: