Yökyöpeli hapankorppu lukee
Night Owl’s Bookshelf

Kirjasarjat

P1020559

 Kirjahyllyssäni on useita kirjasarjoja. Kaikkia en ole edes lukenut (vielä). Joitakin sarjoja olen ostanut varuiksi, jotta voisin lukea ne heti, kun siltä tuntuisi ja voisin poimia kirjat suoraan omasta hyllystä. Melko järjetöntä, sillä onhan meillä hieno kirjastolaitos! Toisaalta on kirjoja, jotka haluaa omaksi ja joihin haluaa palata.

Luen parhaillaan Mihail Siskinin (pahoittelut, etten löydä suhu-ässiä nyt tähän hätään näppäimistöltä) Neidonhiusta, ja kirjoitan siitä tänne pian. Romaani on kuitenkin vielä kesken, ja siinä on niin paljon sulateltavaa, etten pääse siitä bloggamaan vielä ainakaan viikkoon. Siksi tällainen välipostaus ja kuvia hyvistä sarjoista.

Den svenska lyriken -sarja

P1020559Aloituskuvassa on ruotsalaista lyriikka kauniissa sarjassa, johon aina toisinaan palaan.

Mma Ramotswe

P1020567

Yritin lukea ensimmäistä Mma Ramotswea kerran kesälomalla, mutta kirja ei kolahtanut, koska olin lukenut sitä ennen Henning Mankellin Kennedyn aivot. McCall Smithin nostalginen Afrikka ei oikein vakuuttanut Mankellin realistisen Afrikan jälkeen. Nämä menevät myyntiin tai lahjaksi.

The Frederica Quartet:

P1020557

A.S. Byattin kvarteton ostin toukokuussa 2008. Olin lukenut vähän aiemmin suomennetun Riivauksen, joka näkyy myös kuvan vasemmassa laidassa. Vieläkään en ole aloittanut, mutta ehdottomasti luen, kun on enemmän aikaa ja pääsen lukemaan koko kvarteton putkeen.

Kuopio-sarjan osia:

P1020568Sirpa Kähkösen kehutun Kuopio-sarjan ostin pokkareina; yhtään en ole niistä lukenut. Höh! Graniittimiehen luin, ja voi käydä niin, etten enää Kähkösen aiempaan tuotantoon koske. (Edit: tarkoitin edellisellä monimerkityksellisellä lauseella sitä, että Graniittimies oli hieno! Ja sen takia jatkan Kähkösen uusien ja tulevien kirjojen parissa, en enää palaa aiempiin.) Myyntiin tai lahjaksi.

Platon:

 

P1020560

Opiskeluajan hankinta: Platonin kootut, osat I–VII, joista olen lukenut muistaakseni Valtion ja Pidot, nuo humanistiopiskelijan vakioteokset.

Klassikot:

P1010975 P1010978

P1020558Nämä hankin taannoin Facebookin kirpputorilta. Myyjä tyhjensi äitinsä jäämistöä ja oi, minähän tartuin näihin heti. Taikavuoren (joka ei itse asiassa ole sarja, mutta menköön tässä, kun on niin kaunis kansi) olen kerran aloittanut aiemmin, ja senkin voisi lukea loppuun nyt tulevana kesänä. Tolstoin Sota ja rauha on must! Victor Hugon Kurjat 1–3 antikvariaatista joskus vuonna yksi ja kaksi. Edelleen lukematta. Musikaali oli hieno.

Napoli-sarja:

P1010988

Uusin hankinta. Ensimmäisen osan luin suomeksi, seuraavat kolme osaa luen luultavasti jo ensi kesänä, sillä en malta odottaa suomennoksia.

Mitä kirjasarjoja sinulla on hyllyssäsi?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: