Yökyöpeli hapankorppu lukee
Night Owl’s Bookshelf

Blogistanian kunniakirjat 2015

Blogistania_juliste

Parin päivän päästä, torstaina 26. helmikuuta 2015 klo 16.30 alkaen, jaetaan Blogistanian kunniakirjat Helsingin Aleksanterinkadun Suomalaisessa kirjakaupassa suomalaisten kirjabloggareiden valitsemille vuoden 2014 parhaille romaaneille ja tietokirjoille. Kannattaa siis suunnata kirjakauppaan. Kirjailijoita haastattelee toimittaja ja blogisti Taika Dahlblom. Illan aikana voit ostaa palkittuja teoksia tarjoushintaan ja pyytää omistuskirjoituksen niihin. Be there, or be square!

Vietin kuluneen viikonlopun inspiroivalla kirjoittajakurssilla. Kirjoittamisen ja keskustelujen ohessa sain omaan kirjoittamiseen liittyviä hyödyllisiä kirjavinkkejä, joista tärkein tällä hetkellä on Raymond Carverin eräs tietty novelli. Voihan olla, että kurssin anti näkyy jossain vaiheessa tämänkin blogin tekstien laadussa.

Tutkin kirjahyllyni ja sieltä löytyi valitettavasti suomeksi vain vuonna 1998 Tammen Keltaisessa kirjastossa ilmestynyt Vielä yksi asia: Kertomuksia (suom. Raija Mattila, alkuteos 1988). Alkukielellä löytyi myös Cathedral.

IMG_446414347

Seuraavaksi googlasin netistä: Urbaani huhu osoittautui todeksi. Rivi riviltä, lyönti lyönniltä: Valikoima runoja (suom. Lauri Otonkoski, Esko Virtanen. Tammi, 1994) on todellakin ollut loppuunmyyty vuosikausia, ja antikvariaatitkin myyvät pelkkää eioota. Myöskään Mistä puhumme kun puhumme rakkaudesta: Kertomuksia (suom. Raija Mattila, 1986, 2. painos 1997; alkuteos 1981) -novelleja on mahdoton löytää suomeksi. Voin vain harmitella, miksen hankkinut niitä aikanaan tuoreeltaan!

Onneksi Suomessa on hyvä kirjastolaitos. Muutama näpyttely, ja kirjat ovat nyt varauksessa. Lainakirjoista luen luultavasti valikoiden jotain. Tällä viikolla saan myös vihdoin takaisin Ruotsiin syksyllä unohtamani arvostelukappaleen Satu Taskisen Katedraalista (Teos, 2014) ja pääsen sen pariin. Tätä kirjoittaessani tajuan, että sekä Carver että Taskinen ovat nimenneet teoksensa Katedraaliksi. Kiinnostavaa.

Elämäkertoja

Näyttökuva 2015-02-23 kello 22.37.42

Näiden lisäksi yritän vihdoin aloittaa Heta Pyrhösen Jane Austen aikalaisemme -elämäkerran (Avain, 2014), koska otin kanssablogistien elämäkertahaasteen vastaan. Huhtikuun loppuun 2015 mennessä olisi luettava yksi historiallinen elämäkerta (minulla se on Austen) ja yksi poliitikkoelämäkerta, joksi lasken jo lukemani Maria Romantschukin näkemyksen Tarja Halosen presidenttikaudesta Ei, rouva presidentti (Otava, 2014), josta tosin en ole blogannut varsinaisesti. Ehkä ehdin lukaista jonkin toisenkin poliitikkoelämäkerran vielä. Kolmantena lajina on taiteilijaelämäkerta: viime vuonna bloggasin Tuula Karjalaisen Tove Jansson -teoksesta ja äskettäin Minna Maijalan Minna Canth -teoksesta. Mielelläni yritän vielä uusiakin, mutta katsotaan mihin aika riittää.

Lukemista riittää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: