Yökyöpeli hapankorppu lukee
Night Owl’s Bookshelf

Andreï Makine Turun kirjamessuilla

Photo

 

Pieni väliaikatiedote lienee paikallaan, koska uutta bloggausta ei tule vielä hetkeen. 

Olen kyllä lukenut koko ajan, mutta valmista tulee hitaasti. Jari Tervon Revontultentietä nimittäin tahkoan jo kolmatta viikkoa. Lukeminen kestää sen takia niin kauan, että iltaisin on ollut muuta tekemistä, ja lukemiseen on jäänyt se pieni hetkinen ennen kuin olen vaipunut uneen. Mutta myös siksi, että Tervon tekstin lukeminen on nautinto eikä sitä halua kiirehtiä. Bloggaus siitä(kin) on kuitenkin tulossa. Pian. Malttakaa.
*********
Asiasta viidenteen. Huomasin, että Andreï Makine on tulossa Turun kirjamessuille vajaan kuukauden kuluttua lokakuun alussa. Turun kirjamessujen yhtenä teemana on tänä vuonna Ranska. Kun luin, että Makine on tulossa, muistin mikä oli yksi 1990-luvun parhaista lukukokemuksistani. 

WSOY julkaisi Andreï Makinen Ranskalaisen testamentin suomeksi vuonna 1996 (suom. Annikki Suni), ja sain olla kirjan julkistamistilaisuudessa kuokkimassa. Omistuskirjoituksenkin rohkenin pyytää romaaniin, jota on sittemmin luettu niin, että kirja on melkein hajonnut. Olen lukenut Makinea myös alkukielellä ja muita hänen kirjoittamiaan romaaneja. Ranskalainen testamentti on silti jättänyt minuun voimakkaimman jäljen. Myös kirjan kansi, jonka suunnitteli Martti Ruokonen, on helmi.

Pitäisiköhän Turkuun lähteä ihan Makinen vuoksi?

Valokuvassa on Andrei Makinen omistuskirjoitus ihailijalle elokuussa 1996. Kyllä aika rientää…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: